Stressreductie

Bijgewerkt op: 16 mei 2021Stressreductie

Bijgewerkt: 7 dagen geleden

Opladen kan op veel manieren Meditatie vermindert psychologische stress en versterkt het immuunsysteem. Het is daarnaast effectief bij het verminderen van onrust en depressie. Meditatief leven

Van iedere activiteit kun je een vorm van meditatie maken. Kalmeer je geest en breng je denken tot rust.

Mindfulness, Yoga, Meditatie, het zijn zomaar wat manieren die veel gebruikt worden als ontspanning van je lichaam en geest. Waar je ook voor kiest, kies een vorm van ontspanning die bij jou past. Stressreductie kan op meer manieren dan je denkt. Meditatie oefening Een korte meditatie van zeven minuten heeft drie faseas:

  1. Zorg voor en plek waar je niet gestoord kan worden. Zet je telefoon op stil. Zet een wekker op zeven minuten. Ga rustig zitten.

  2. Sluit je ogen en volg je ademhaling. Word je bewust van je lichaam en van je voeten op de grond. Merk hoe je gedachten komen en gaan. Ontspan. Je best mag zo druk of rustig zijn als hij is. Accepteer.

  3. Breng als de wekker gaat je aandacht terug naar je lichaam en je voeten op de vloer. Open je ogen als je er klaar voor bent.

Forest Bathing

Vanuit Japan naar het westen overgewaaid.

Forest bathing ontstond eind jaren 80 in Japan en wordt daar 'Shinrin-yoku' genoemd. Bij Forest bathing ga je het bos in en neem je de tijd om te ontspannen en contact te maken met de natuur. Het heeft een ontspannen effect, wat zich uit in lagere cortisol niveaus, een lagere hartslag, een lagere bloeddruk, een lagere activiteit van de symphaticus en juist een hogere activiteit van de parasymphaticus. Ook heeft forest bathing een positieve invloed op het psychologisch welzijn , wat leidt tot meer positieve gevoelens. De natuur is dus letterlijk een natuurlijk oplaadstation van je zelfherstellend vermogen.

7 weergaven0 opmerkingen