OERvoeding

Je basis- of oervoeding is de voeding waarop wij als mens zijn aangepast. Deze voeding is arm aan schadelijke nutriënten zoals lectine, saponinen, caseïne en Neu5Gc.De praktijk leert dat deze voeding een positief effect op je gezondheid heeft. Het kan worden ingezet voor zowel preventie als de behandeling van je klachten.

Oervoeding bestaat uit

- Veel groente (500 gram per dag)

- Klein beetje fruit

- Zeewieren

- Paddenstoelen

- Noten en zaden

- Eieren

- Gevogelte (oa kip, kalkoen) en wild (eend, duif, fazant, struisvogel)

- Vis en schaal- en schelpdieren

Hoeveel variatie kent jouw menu? Streef naar minimaal 100 verschillende voedingsmiddelen per maand

Positieve effecten na de keuze voor oervoeding kunnen al binnen enkele dagen optreden. Echter, sommige mensen krijgen in eerste instantie spijsverteringsproblemen door de verandering van voeding. Dit is niet erg; je lichaam heeft wat meer moeite met het aanpassen naar oervoeding. Na verloop van tijd (2-4 weken) zal je spijsvertering normaliseren.

Eetfrequentie

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat een lagere maaltijdfrequentie gezonder is dan een hogere maaltijdfrequentie. Beperk je maaltijden tot 2 a 3 keer per dag en skip tussendoortjes.

Intermittend fasting ofwel periodiek vasten

Kortdurend vasten is een van de gezondste maatregelen die je in je leefstijl kunt integreren.

Intermittent Fasting wint steeds meer aan bekendheid. Het is een verzamelnaam voor verschillende manieren van periodiek vasten.

Periodiek vasten stimuleert de vetverbranding, vermindert de hoeveelheid visceraal vet, verlaagd het risico op hart- en vaatziekten, vermindert het risico op diabetes type-2 en kan dit zelfs herstellen, verlaagd het risico pop kanker, gaat veroudering tegen, werkt ontstekingsremmend, vermindert reumatoïde artritis, vermindert astma, verlicht depressie bij 50-plussers, vermindert de bijwerking van chemotherapie, verbetert het geheugen en versterkt het effect van krachttraining.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven